Oyun

Valheim Kapasite Artırma

İskandinav topraklarında geçen Valheim’de amaç, tüm zorluklara rağmen hayatta kalabilmektir. İnşaat ve tarım konularına da değinen oyunda, mitolojik karakterler bulunuyor. Karakterin sadece kıyafetleriyle büyük bir haritanın ortasına bırakılmasıyla başlayan oyunda, bir yandan kendi yerleşiminizi kurarken bir taraftan da canavarlar ve düşmanlardan korunmaya çalışıyorsunuz. Oyunda ilerledikçe ağırlık sınırınız size problem yaşatmaya başlayacak. Valheim kapasite artırma, Valheim taşıma kapasitesi artırma, Valheim ağırlık artırma gibi arayışlara giren oyuncular için hazırladığımız bu rehber sayesinde oyunu daha kolay bir şekilde oynayabileceksiniz.

Valheim’deki ağırlık kapasitesi 300 olarak belirlenmiştir. Bu kapasite oyun başında oyunculara yeterli gelmekte ancak oyunun ilerleyen bölümlerinde yetmemekte.

Valheim Taşıma Kapasitesi Artırma

Valheim’de oyuna ilk başladığınızda envanterinizde maksimum bulundurabileceğiniz ağırlık miktarı 300. Bu ağırlık miktarı bir çok zaman sorun çıkarmakta. Eğer taşınabilir yükten fazlasını envanterinizde bulundurursanız karakteriniz terlemeye ve zor yürümeye başlayacak. Ayrıca fazla yük bulundurursanız enerjiniz de dolmayacaktır. Bu yüzden taşıdığınız yük miktarına dikkat etmelisiniz.

Özellikle farklı adalara giderken ya da bir yerleşim yeri inşa ederken daha fazla şey taşımak isteyebiliyorsunuz. Oyunda bunu yapmak için farklı yollar bulunmakta. Ancak Valheim ağırlık kapasitesini artırmak için şu anda tek çözüm bulunmakta. Bunu yapabilmek için de birazcık şansa birazda paraya ihtiyacınız olacak. 

Kara Orman bölgesinde bir tüccar olan Haldor ile tanışabilirsiniz. Maalesef bu NPC’yi bulmak göründüğü kadar kolay olmayacak çünkü Haldor haritada tamamen rastgele bir yerde görünecek ve genellikle adanın oyuna başladığı alan olmayacak. Haldor’a yaklaştığınızda, mini haritada bir bozuk para çuvalı simgesi görünecektir.

Haldor, karakterin ağırlık kapasitesini 300’den 450’ye çıkaran ve 950 jetona satın alabileceğiniz benzersiz bir kemer olan Megingjord’u sunuyor. Megingjord, diğer giyim eşyaları ile aynı şekilde donatılmalıdır.​

Valheim Megingjord Ne İşe Yarar?

Megingjord, satıcıdan 950 sikke ile alınır. Kullanıldığında 150 ağırlık fazladan taşımaya olanak sağlar. Valheim kapasite artırma işlemi için gereklidir.

Megingjord nereden alınır

Valheim Para Kazanma

Altın paralar dünyanın her yerindeki sandıklardan veya Trol gibi belirli düşmanları öldürerek elde edilebilir. Ancak bu biraz zaman alabilir. En iyi yöntem, satılabilecek değerli eşyaları keşfetmektir.

Valheim kolay para kazanma

Bu eşyalar:

  • Her biri 20 altın karşılığında satılan yakutlar
  • Her biri 10 altın karşılığında satılan kehribar inciler
  • Her biri 5 altın karşılığında satılan kehribar

Değerli eşyaları bulmak için en iyi yerlerden biri,  Kara Orman biyomlarında bulunan Mezar Odalarıdır. Nereye bakacağınızı bilmiyorsanız, Mezar Odalarını didik didik etmeniz gerekecek . Bu odalarda genellikle iskeletler, hayaletler ve zeminin ortasından fışkıran dikitler bulunur. Burada genellikle bir parça Amber veya bir Yakut bulabilirsiniz. Yerden fışkıran kayalık dikitlerin merkezinde genellikle kehribar parçaları ve muhtemelen bir Yakut bulabilirsiniz.

Valheim kapasite artırma rehberimizin sonuna geldik. Valheim boss yerleri ve özellikleri sayesinde bossları kolayca yenebilirsiniz. Valheim zırh nasıl yapılır sorusunun cevabı için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı