Oyun

Oyun

Birçok birey hala oyunlar hakkında kötü önyargılar taşımaktadır. Bu durumun yanlış olduğunu ve önyargılarını tamamen ortadan kaldırmaları gerektiğini anlamaları gereklidir. Öncelikle oyun nedir ya da oyun kategorimizde nelerin olacağı konusunda bilgilendirme yapmak istiyoruz. Tüm PC oyunları sanal gerçeklikle birebir eşleşmektedir. Aslında bilgisayar oyunlarının tamamı sanal gerçekliktir diyebiliriz. Bilgisayar oyunlarında normal hayatında yapamayacağınız birçok şeyi yapabilirsiniz. Oyunlar bilgisayarlar, telefonlarda ve oyun konsollarında aktif olarak oynanabilmektedir. Oyunlar sadece küçük yaşta bireyler için ortaya çıkarılmamıştır. Yaş farketmeksizin birçok birey bilgisayar oyunlarını oynayabilirler ve aktif olarak oynamaktadırlar.

Küçük yaşlardaki bireylere özel oyunlar güncel olarak üretilmektedir. Büyük yaştaki bireyler için oyunların piyasaya çıkması biraz zaman alsa da, aktif olarak üretimleri yapılmaktadır. Yetişkinler için tasarlanan oyunların her konuda kalitesi çok daha iyi olduğu için üretimi zaman alabilmektedir. Bazı oyunlarda yaş sınırı vardır. Filmler ve dizilerde olduğu gibi oyunlar içinde bu durum geçerlidir. Çünkü bazı oyunlar aşırı şiddet içerikli olabiliyor. Bu da küçük yaştaki bireyler için olumsuz etkiler doğurabilmektedir. Bu sebeple oyun kategorisine yaş sınırı getirilmiştir. Steam gibi platformlarda satışı gerçekleştirilen her oyunun yanında, hangi yaşlara hitap ettiği de belirtilmektedir.

Oyunları oynamaktan ziyade, kimileri de oyunların senaryosuna çok düşkünlerdir. Bu konu da haklılar. Bazı oyunların öyle güzel senaryoları vardır ki, çerez eşliğinde oturup izlersiniz. Birçok filmden daha çok keyif vermektedir. Hatta bu durum öyle bir hal alır ki, bazı oyunlar için kitap serileri oluşturulur. Bazı oyunlarında filmi ya da dizisi çıkarılır. Bu da oyunların insanlar üzerindeki etkisini gösterir. Bu oyunlara örnek vermek gerekirse; Lord of the Rings diyebilirim. Bu oyunun kitabı da var. Filmi de var. Ancak filmini izleyip, kitabını okusanız bile, bu oyunu oynayan oyuncuların bilgisine ulaşmanız mümkün değildir. Çünkü oyuncu bizzat oyunun karakterine bürünür, kendi savaşlarını verir. Bu sayede oyunun kurgusunu, senaryosunu, kısaca her şeyini en iyi şekilde öğrenir.

Oyunlar insanı eğlendirir, keyifli vakitler geçirmesine olanak sağlar. Oyunlar sayesinde odaklanma sorunu yaşayan insanlar bu sorunun üstesinden gelebilirler. Çünkü oyunlar çok dikkat isteyen senaryolara sahip olabilmektedir. Bu duruma örnek olarak Pubg’yi verebiliriz. Oyunu oynarken aniden karşınıza adam çıkma ihtimaline karşın pür dikkat bir şekilde oyuna odaklanırız. Ses kasarız, her evi, her kayanın arkasında gözümüz olur. Kısacası tam manasıyla oyuna odaklanırız. Bu sebeple odaklanma sorunu yaşayan bireyler, oyunlar sayesinde bir süre sonra bu sorunun üstesinden gelirler.

Ayrıca oyunlar İngilizce dilinizi de geliştirir. Özellikle Türkçe dil seçeneği olmayan İngilizce oyunlar ile farkında olmadan kelime ezberiniz gelişir ve kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini öğrenebilirsiniz. Oyunlar da birçok ırkın kültürüne yakından şahit olabilirsiniz. Bu saye de genel kültürünüz gelişir. Ayrıca stres atmak için oyun oynamanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Başa dön tuşu
Kapalı