Nasıl Yapılır?

H Etiketlerinin Önemi Nedir, Nasıl Değiştirilir?

Bugünkü yazımızda H etiketlerini anlatacağız. H etiketlerinin kullanımını pek çok kişi bilmemektedir. Rastgele bir şekilde etiketi kullanarak önemli bir avantajı değerlendiremiyorlar. H etiketlerini doğru kullanarak SEO tarafını lehimize kullanabiliriz. H etiketlerinin önemini bilmeyenler için ya da rastgele kullananlar için bu yazı eğitim niteliğinde olacaktır. H etiketleri ile sitenizi üst sıralara taşıyabileceksiniz. H1 etiketleri ile sitenize gelen ziyaretçi sayısı da artacaktır. Sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttırmak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Öncelikle H etiketlerinin ne olduğunu kavrayalım. Heading etiketinin kod tarafında yazım şekli H’dir. H etiketleri, Google botlarının sayfa içeriği hakkında bilgi alabilmesi için başlıklara yerleştirilen HTML etiketleridir. Heading etiketleri 1’den başlayarak (H1) 6’ya kadar (H6) gidebilir. H etiketiyle ilgili bir örnek verelim.

<h3>Yazilimaktif</h3>

H etiketlerini kullanmak sınırlı değil. H etiketlerinin kullanımını kısaca anlatalım. Makalenin ana konusu H1 etiketi ile kullanılmalı. Alt başlıklar ise H2 etiketi almalı. Alt başlıklar detaylandırılıyorsa H3 etiketi verilmeli. Bu liste bu şekilde H6’ya kadar gitmeli. Ancak her yazıda tüm etiketler olmalı diye bir kural da yok.

      <h2>Teknoloji haberleri</h2>

            <h3>Mobil teknoloji haberleri</h3>

            <h3>Tablet teknoloji haberleri</h3>

      <h2>Yazılım haberleri</h2>

Yukarıdaki örnekte Teknoloji haberlerinin iki adet alt başlığı olduğu için H3 etiketi verdik. Yazılım haberleri ile teknoloji haberleri aynı kategoride yer aldığı için ona da H2 etiketi verdik.

Bir başka örnekte daha inceleyelim.

<h2>Web Programlama</h2>
<h3>SEO</h3>
<h4>H Etiketleri</h4>
<h5>h1 Etiketi Kullanımı</h5>
<h6>Diğer H Etiketleri</h6>

h etiketlerinin önemi nedir ne işe yarar

H (Heading) Etiketi İpuçları

İçerikte heading etiketilerinizi kurgularken uygulayabileceğiniz ipuçları;

  1. Uzun metinlere baştan sonra heading etiketi vermeyiniz. (Örneğin; teknoloji başlığı altındaki açıklama)
  2. İçeriğinizi oluştururken heading etiketlerini yerleştirmek yerine tamamladıktan sonra yerleştirmeniz daha sağlıklı sonuçlar çıkartabilir. Yani içeriği yazarken yeni heading etiketleri kullanmak zorunda yazabilirsiniz, bu da yazıyı ve etiketleri karmaşıklaştırabilir.
  3. Kısa açıklamalarınıza (özellikle position zeroda çıkabilecek kısımlara) heading etiketi ekleyebilirsiniz.
  4. Her sayfada sadece 1 adet h1 etiketi olmalıdır.
  5. H1 etiketi 20-70 karakter uzunluğuna sahip olmalıdır.
  6. H1 başlığı kendisini belirli etmelidir. Bold olmalıdır, büyük olmalıdır ve fark edilebilir olmalıdır. 

H Etiketinin Doğru Kullanımı

Heading etiketlerinin doğru kullanım hiyerarşisi bulunmamaktadır. İçeriklerinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Soruya cevap veren bir makalenizde sadece H1 etiketi veya rehber niteliğinde hazırladığınız bir içerikte 10 farklı H2 etiketi olabilir. Başlıkları ve alt başlıkları içerik akışına göre sıralayarak uygun etiketleri vermeniz doğru kullanım olacaktır. H etiketlerini doğru bir şekilde kullanarak aramalarda üst sıralara yerleşebilirsiniz. H etiketleri ile yazınız daha indeks alır.

H Etiketlerini Nasıl Görebiliriz?

H etiketini görmek istediğimiz kelimeyi öğrenmek için kelimeyi seçip sağ tıkladıktan sonra incele demeliyiz. Bu işlemi yaptıktan sonra karşılaşacağınız kodlarda H etiketlerinin arasında o kelimeyi göreceksiniz.

H etiketleri ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız Google Webmaster tam size göre.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı