Nasıl Yapılır?Teknoloji

Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Web siteleri, insanların kendi bilgi, görüş ve düşüncelerini geniş kitleler ile paylaşabileceği bir ortamdır. Gerek soru-cevap siteleriyle gerek de bloglar ile insanlar düşüncelerini paylaşıyor. Son yıllarda internetten alışverişin artmasıyla pek çok insan bir web sitesi kurup satış yapmak istiyor. 

Web sitesi kurmak için birden fazla yol var. Eğer yazılım bilginiz var ise siteyi kendiniz kodlayabilirsiniz ama yazılım bilginiz yoksa hazır platformlara yönelmelisiniz. Blogger, WordPress, Wix ve daha pek çok yol ile site kurabilirsiniz.

wordpress, blogger ve wix farkı

Blogger, Google’ın bir platformu olduğu için bir ücret ödemenize gerek yok. Ancak bunun yanında pek çok eksiği bulunmakta. Uzantısı yüzünden pek tercih edilmemekte ancak domain satın alıp bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Blogger’da açılacak olan blog siteleri gelişebilir ancak ticaret sitesi için kesinlikle daha profesyonel bir platform gerekiyor. Bu sırada da WordPress ile karşılaşıyoruz. WordPress sayesinde her türlü site kurabiliriz.




ticaret sitesi kurmak

WordPress Kullanarak Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

WordPress alt yapısıyla ticaret sitesi kurmak denilince akıllara ilk olarak Woocommerce geliyor. Woocommerce sayesinde kolaylıkla ticaret sitemizi kurabiliyoruz. Siteyi kurduktan sonra ilk iş bir ticaret teması bulup onu sitemize yüklemek. Daha sonra Woocommerce ayarlarından ürün eklememiz gerekiyor. Ürün eklemenin bir sınırı yok. Ürünlerinizi kategorilendirebiliyorsunuz. Bu sayede müşterileriniz aradıkları ürünleri rahatlıkla bulabiliyor. Woocommerce‘nin ürün ayarlarından ürünlere birden fazla görsel ekleyebiliyorsunuz. Ürünlerinizi dilediğiniz gibi tanıtabileceğiniz metin alanları da bulunmakta. Ürünler için kargo ücreti de belirtebiliyorsunuz.

Woocommerce ile ticaret sitesi kurmak

E-ticaret sitelerinin en önemli konusu ödeme yöntemi. Hiç kimse güvenmediği bir siteden alışveriş yapmaz. Bu yüzden çeşitli kuruluşlar ile ya da bankalar ile anlaşma yapabilirsiniz. Bankaların sanal posları sayesinde ödeme alabilirsiniz ancak bankalar bu sanal poslar için yüksek ücret istemekteler. Bu durumda başka arayışlara yöneliyoruz. PayTR, Shopier, PayU gibi sistemler ile anlaşma sağlanabiliyor. Size belirli bir komisyon teklifi sunuyorlar ve duruma göre anlaşma sağlanıyor. Saymış olduğum sistemlerin kurulumunu yapıp eklentileri etkinleştirdiğinizde entegrasyon işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

PayTR ödeme yöntemi nedir

Woocommerce’nin panelinden siparişlerinizi kontrol edebilir, siparişlerinizi güncelleyebilir ve müşteriyi bilgilendirebilirsiniz. Dilerseniz Woocommerce’nin belirlemiş olduğu ödeme yöntemlerini de kullanabilirsiniz ancak PayPal ülkemizde yasak olduğu için bu ödeme yöntemini kullanamazsınız.

Woocommerce nasıl ödeme alınır

Woocommerce’de ürün eklemek için ise ürünler bölümüne gelmek gerekiyor. Ürünler bölümüne gelince yeni ürün de ekleyebiliyorsunuz, mevcut ürünlerinizi de görüntüleyebiliyorsunuz. Ürünlerde indirim yaptığınızı belirtmek için eski fiyat ve yeni fiyat bölümlerini kullanabilirsiniz. Dilerseniz indirim kuponu da oluşturabilirsiniz. Ürünlerin stok durumunu değiştirmeniz durumunda müşteri stokları kontrol edip ürünü alabilir. Olmayan bir ürünü stokta olarak gösterirseniz, müşteriyle problem yaşayabilirsiniz.




Woocommerce ticaret sitesi ürün ekleme ayarı

Woocommerce ile ticaret sitesi kurmak bu kadar kolay. Siz de WordPress ile ticaret sitenizi kolaylıkla kurabilirsiniz.

Sitenizi üst sıralara çıkarmak için bu yazımızı incelemeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı