Teknoloji

En İyi WordPress Eklentileri

WordPress’in son yıllarda bu kadar popüler hale gelmesinin başlıca nedenlerinden biri, kullanımınıza sunulan çok çeşitli eklentilere sahip olmasıdır. Bununla birlikte, bu kadar çok seçenek varken en iyi WordPress eklentileri listesini belirlemek zor olabilir. Neyse ki, en iyi WordPress eklentilerini bulmak için çok uzağa bakmanız gerekmiyor. Eklentiler, web sitesi güvenliği, sosyal paylaşım, site yedeklemesi ve daha nice işlevsellik eklemenizi sağlar. Aynı işi yapan birden fazla WordPress eklentileri olabilir.

Öncelikle şunu belirtelim ki, sitenizin kategorisine göre eklentileri seçmelisiniz. Eğer kişisel bir blogsanız, 8-10 eklenti yeterli olacakken ticaret siteniz varsa eklenti sayısı daha da fazla olabilir. Şunu belirtelim, eklenti sayısının fazla olması aslında iyi bir şey değil. Çünkü sitenizi gereksiz yere zorluyorsunuz ve yavaşlatıyorsunuz.

        1. Yoast SEO

Yoast Seo nedir

Sitelerde olmazsa olmaz şey SEO’dur. SEO uyumlu temalar, eklentiler ve daha niceleri… Bu hususta en önemli konu ise makalelerimiz. Makalelerimizin iyi olması için çeşitli kriterler var. Başlığın uzunluğu, yazının uzunluğu, yazının okunabilirliği, H1-H2 etiketlerinin kullanılması ve anahtar kelimenin doğru belirlenebilmesi bu kriterlerden sadece bazıları. Yoast SEO eklentisiyle beraber doğru bir şekilde yazı yazabiliyoruz. Yazının okunabilirliğini ve SEO puanını görebiliyoruz. Yapacağınız anlık değişikliklerle SEO puanının değişimini görebilirsiniz.

Temel Özellikler:

  • WordPress sayfalarını ve gönderilerini analiz eder, SEO zayıflıklarını bulur.
  • İlgili SEO değişiklikleri uygulandığında sayfa analizlerini günceller.
  • XML site haritaları oluşturur.
  • Uyumlu WordPress temalarında içerik haritası (breadcrumb) oluşturur.

        2. W3 Total Cache

total cache nedir

Yavaş bir web sitesi trafiğinizi ve dolayısıyla satışlarınızı olumsuz etkiler. Bunu önlemek için, W3 Total Cache gibi bir önbellekleme eklentisine ihtiyacınız olacak. Kısacası, bu eklenti sitenizdeki sayfaların bir sürümünü ziyaretçilerin bilgisayarlarına kaydeder. Böylece siteniz sonraki ziyaretlerde daha hızlı yüklenecektir. Özellikle 2019’da mobil kullanımın artmasıyla yavaş tarama hızlarına karşı mücadelede etkili bir silahtır.

Temel Özellikler:

  • Birçok hosting firmasını ve sunucuyu destekler. (Hostinger üzerinde mükemmel çalışır.)
  • WordPress sitesinin birçok elementini ön belleğe alır.

        3. Contact Form 7

en iyi iletişim eklentisi

İletişim formları, kullanıcılarınızla ve potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmanın önemli bir yoludur. Bunu göz önünde bulundurarak, Contact Form 7 eklentisi, WordPress web sitenize bir veya daha fazla özel form eklemenize izin verir.

Contact Form 7‘nin tasarımı, bir web sitesi aracılığıyla gönderilen müşteri sorgularını, önerileri ve diğer mesajları ele almanızı kolaylaştırır. Ek olarak, CAPTCHA, Akismet ve Ajax tarafından sunulan gönderimleri destekleme olanağıyla, güvenliğiniz tehlikeye atılmaz ve gelen kutunuz temiz kalabilir.

Temel Özellikler:

  • Birden fazla WordPress iletişim formunu yönetmenize olanak sağlar.
  • İletişim formunu özelleştirmenize olanak sağlar.
  • CAPTCHA ve Akismet kullanarak SPAM mesajları engeller.

        4. Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)

Google Analytics eklentisi

Sitenizin durumunu görmek için en önemli konu ziyaretçidir. Ziyaretçi sayınız ile sitenizin kalitesi doğru orantılı diye biliriz. Sitenize gelen ziyaretçiyi görmeden sitenin durumunu konuşamayız. Sitemize gelen ziyaretçilerin istatistiklerini incelemek için ise bu eklentiyi kullanıyoruz.

Kurulum işlemi basittir ve tamamlandıktan sonra, WordPress giriş ekranınızda özel bir panel bulabilirsiniz. Bu işlem için diğer benzer eklentiler kullanılabilir olsa da, GADWP ziyaretçilerinizi izlemek için daha fazla ölçüm ile birlikte daha şık bir düzen sağlar. Parmaklarının ucunda mümkün olduğunca çok bilgiye ihtiyaç duyanlar için idealdir.

Temel Özellikler:

  • Ziyaretçi detaylarını canlı raporlar.
  • Önemli web sitesi işlemlerini takip eder.
  • Belirli Google Analytics raporlarına erişim sağlar.

        5. Wordfence Security

WordPress güvenlik eklentisi

Wordfence Security, WordPress web sitenizi geniş bir çevrimiçi tehdit yelpazesinden korumak için tasarlanmış hepsi bir arada eklentidir. En yeni güvenlik tehditleri ile uğraşırken kesinlikle çok değerlidir. WordPress eklentileri arasında geliştirilmiş en popüler güvenlik eklentisidir.

Temel olarak sitenize yeni Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) kuralları, kötü amaçlı yazılım imzaları ve daha pek çok şeyle korunan sürekli güncellenen bir Tehdit Savunma Kaynağı bulundurur. Dahası, IP adreslerini kara listeye alma ve beyaz listeye ekleme, kullanıcıların ve ülkelerin otomatik olarak engellenmesine ve premium planlarında tüm kullanıcılar için 2FA uygulamasına yardımcı olacak özellikler bulunur.

Temel Özellikler:

  • Çevrimiçi tehditleri fark eder ve engeller
  • Web sitenizin sürekli izlenmesini sağlar.
  • Sürekli güncellenen zararlı tehditler veritabanından çalışır.

WordPress SEO ayarları için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bu wordpress eklentilerini biz de kullanıyoruz ve sitenin işlevselliğine ciddi katkısı var. WordPress site sahiplerine öneriyorum.

  2. Eklentiler güncel ve her wp de olması gerekenlerden. Bende kullanmaktayım teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı